Studená omáčka s NIVOU

Studená omáčka s NIVOU

Studená omáčka s NIVOU NIVU rozdrobíme a rozšleháme s kysanou smetanou a trochou majonézy. Omčka je výborná k namáčení syrové zeleniny (mrkev, řapíkatý celer), slaného pečiva (chipsy, tyčinky), ale hodí se i k masu, např. kuřecím křidýlkům. Zpět na...
Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka Na osmaženou cibulku rozdrobíme NIVU a necháme ji rozpustit. Pak zalijeme mlékem nebo smetanou a povaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu, opepříme a dochutíme hořčicí. Před dokončením přidáme jemně nakrájený pórek. Omáčka se hodí nejen k...
Omáčka na těstoviny

Omáčka na těstoviny

Omáčka na těstoviny Na pánvi osmahneme najemno posekanou cibuli, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a nadrobno pokrájené žampiony. Orestujeme, pak podlijeme trochou vývaru a 15 minut dusíme. Přilijeme smetanu, necháme projít varem a nakonec přidáme rozdrobenou NIVU...
Jemná omáčka s NIVOU

Jemná omáčka s NIVOU

Jemná omáčka s NIVOU Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme mlékem a povaříme na bešamel. Přidáme nastrouhanou NIVU a necháme ji v omáčce rozpustit. Uvařené špagety polijeme omáčkou a ozdobíme lístky čerstvé bazalky. Zpět na...